EL PAISATGE EXPRESSIONISTA
DE MONTSERRAT VIAPLANA

En el món de l'art el binomi forma-color determina el grau de qualitat de l'artista, que unit a la tècnica usada, ens permet valorar la seva aportació al terreny creatiu.

Doncs bé, Montserrat Viaplana és un pintora que podem incloure perfectament en aquests apartats, ¡a que té una tècnica molt personal. En un mateix quadre utilitza tinta xinesa, aquarel·la, tremp, acrílic i noguerina.
Potser sigui en el color -predominen blaus, rosats, ocres o terres- on millor es reflecteixen els sentiments i les idees de l'artista. Son colors que usats acuradament, configuren un món ple d'emocions que inviten a la calma i a la reflexió de l'espectador. Si a més a més afegim alguns elements figuratius

-cares, llunes o muntanyes- que a vagades tan sols s'endevinen, dóna com a resultat, la creació d'un paisatge molt especial, quasi sobrenatural.
No podem oblidar que la tasca del seu mestre Ramón Capell
-recentment desaparegut- ha estat fonamental en la seva projecció artística, encara que en l'actualitat, Montserrat Viaplana, segueix una altra direcció, aportant la seva empremta personal de marcat contingut expressionista.
Ramón Casalé
Membre de l'Associació Catalana ¡ Internacional de Crítics d'Art.

No hay comentarios:

Publicar un comentario